Vad som är viktigt

För drygt en vecka sedan var jag fast inställd på att jobba hela sommaren, förutom de tre dagar jag fått i början av juni med familjen. Tänkte att det bara är att hugga i, jobbet är viktigt, jag behöver pengar in osv.Men så hände något, jag fick ett MMS med en bild på min son. Min man och min son var på en utflykt – medan jag jobbade – och det bara klickade till i mig. Varför är jag inte med dem? Varför sitter jag här? Har jag prioriterat rätt? Går det verkligen inte att ta en endaste vecka ledigt?

Och svaret blev – nej, jag har inte prioriterat rätt! Jo, det går faktiskt att ta en veckas ledigt! Jag lade ut ett erbjudande i webbshopen eftersom servicen skulle bli begränsad denna vecka. Satte lapp på dörren på butiken “Ledsen, vi har stängt! Hade du velat handla? Varsågod, ta en rabattkupongtill webbshopen – just nu fri frakt” samt en låda med rabattkupongerna i.

Med tanke på det fasansfulla i Norge och alla känslor det väcker och tankar om vad som är viktigt här i livet känns det så här i efterhand ännu mer rätt.
Vi spontanköpte en husvagn från 1979 i välbevarat skick – nu döpt till Bruno – och drog iväg på en liten Sverige-trip. Det bästa beslut jag gjort på länge! Bruno är så där fulsnygg, men med en välbevarad själ. Den skall vi jobba vidare på och inget nytt kommer att få köpas till Bruno. Både ur miljö- och nostalgisynpunkt, samt sporten att hitta det där lilla extra, skall den fyllas med loppisfynd i rätt anda. (De första fynden är redan gjorda under vår premiärtur i veckan.)

Bruno - Polar 470 Orginal-toalett
Orginaltoaletten i "Bruno"

Men, att campa – kan det vara något?

Min campingvana är inte stor, och trots att man tror sig vara skapligt fördomsfri kommer ändå ett gäng bilder upp i huvudet när man tänker husvagnscamping, åtminstone i mitt:

Campingfördomar 1

Campingfördomar 2

Vi har naturligtvis sett annat än Sveriges campingar. Det finns så mycket roligt, intressant, spännande och fantastiskt där ute – och jag är så glad att jag valde att ta del av det under förra veckan.

Open Art i Örebro
Open Art i Örebro
Utefika med fin bok
Utefika med skön bok
Ångtågs-järnväg i Mariefred
Ångtågs-järnväg i Mariefred
Fika efter vägen
Fika efter vägen

Fortsätt härlig sommar till er alla. Fortsätt att göra världen till en bättre plats att leva på, men glöm inte bort att det även görs under lediga stunder, att tanka gott skapar gott.

4 thoughts on “Vad som är viktigt

  1. Susanne

    Helt rätt beslut! Familjen är ju trots allt det viktigaste… Vi ska också ta en paus från husbygge och andra måsten och göra ett par utflykter och njuta av familjen och sommaren.
    Vilken härlig retrokänsla på toaletten! 🙂

  2. Jimi Wikman

    Känner precis likadant varje sommar när min fru och son har semester och jag ska jonglera företag och studier samtidigt. Det är tufft, men varje stund man kan spendera med familjen är värt varje förlorad krona i min bok.

Comments are closed.