Tanken på en mentor

Redan inför förra året skrev jag upp på min mållista att skaffa mig en mentor. Just av det målet blev det intet under förra året då det i mångt och mycket gick åt till återhämtning. Men nu, nu känner jag mig redo att ta tag i den biten.
Varför vill jag då ha en mentor? Vad skall jag ha hen till?

Tänker att jag behöver någon som utmanar både mina tankar (man ska ju inte tro på allt man tänker, som sagt) och hjälper mig att utvidga min konfortzon för att fortsätta utvecklas som människa och företagare. Någon som har erfarenheter och ett intressant kontakt-nät att dela med sig av. Någon som inte är som jag – för så mycket har jag förstått, jag behöver någon som kompletterar mig och inte dubblerar mig.

Men, var hittar man då den perfekta mentorn för just mig? Jag kommer självklart börja med att i mina egna nätverk efterlysa tips på passande mentor.
Har du några erfarenheter eller tankar kring en mentor, och vad tycker du jag borde tänka på (förutom ovanstående) när jag försöka hitta The mentor?

Iskristaller, fotade vid Rullsand
Iskristaller, fotade vid Rullsand