Strukturerad! Eller ostrukturerad struktur?

Jag får rätt ofta höra att jag är strukturerad och jobbar strukturerat. Och ja, det stämmer nog. Men, mitt i all struktur finns en oerhörd mängd ostrukturerad struktur. Om nu något kan vara ostrukturerat strukturerat…

Scrum-tavla
Min SCRUM-tavla

Jag har mina arbetssätt som påminner om SCRUM och GTD för att få saker gjorda, men däremellan har jag haft en uppsjö av sätt för att komma ihåg saker jag läser, skriva ner idéer osv. Ena dagen sitter jag kanske på tåget på väg mot något möte. Med är anteckningsbok och iPhone. Jag kommer på något jag måste göra, kolla upp, en ny idé eller något att fundera över och skriver en anteckning i iPhonen eller “analogt” i anteckningsboken.

En annan dag sitter jag på kontoret och då skriver jag en post-it på att-göra-grejen och sätter upp på mitt SCRUM-schema. Nästa stund surfar jag runt och hittar en intressant artikel som jag måste läsa, men hinner inte nu. Jag skapar ett bokmärke i webbläsaren. Likadant för vissa mail som kommer, något intressant nyhetsbrev med info jag vill läsa, men senare – det hamnar i mappen “läsa senare”. Osv, osv. Ni förstår – det här håller ju inte. Något måste göras, för sedan tar det ju tid och frustration att hitta allt att läsa/göra/kolla upp på tusen ställen.

Jag tror jag har hittat hem! Evernote. Finns både som app till iPhonen och program till datorn. Jag kan skapa anteckningar och söka dem efter datum, taggar, bokstavsordning osv. Med iPhone-appen kan jag ta bilder (ibland ser man t.ex. intressant marknadsföring, en snygg inredning eller annat som måste dokumenteras). Jag kan göra en röstinspelning, lägga till position osv till mina anteckningar.

Har jag Evernote på datorn kan jag spara ner en intressant webbsida genom att högerklicka i webbläsaren och välja Add to Evernote. Hepp så har jag “läsa senare”, att göra, kolla upp, idéer osv samlat på ett ställe och jag kommer åt det både från kontoret och när jag är på resande fot med min iPhone. Har precis laddat ned Remember The Milk-appen och kollar nu om det kan vara grejen för att komma ihåg snabba puckar (och handla hem mjöken…) 😉

Hur jobbar du/vad använder du för att få ordning i kaoset?

2 thoughts on “Strukturerad! Eller ostrukturerad struktur?

  1. Mona Wallin

    Jag har också precis hittat evernote. Inte helt kommit igång med användningen dock, bra att du skrev, måste komma ihåg att sätta mig in i den. För kalender och tasks har jag hittat en pärlkombination i appen “go task” som synkar med google calenders tasklist. Och google calender synkar perfekt med iPhone appen week calender.

Comments are closed.