Skriva en saga vinna en utbildning

Reklambyrån Baringo har under december, som så många andra, en julkalender med en ny tävling varje dag.
I fredags utlystes en tävling där man kunde vinna en projektledarkurs, till ett värde av 7000 kr.
För att ha chans att vinna skulle man skriva en dikt, en saga eller ett rim.
Jag skrev denna saga (based on a true story…)

“Det var en gång en chey.
Hon hade ett välbetalt och tryggt jobb. Men hon var inte nöjd. Hörde inte hemma. Kickade inte igång. Så hon sa upp sig. Och startade egen liten verksamhet. Ville göra skillnad. Och fick skillnad – i plånboken.
Vägen var krokig och snårig och cheyen utan pengar glömde helt bort att ta hand om sig själv. Efter några år fick sjukhuset ta hand om cheyen. Nu började ett ljus gå upp för henne. Känna efter. Reflektera. Vara lustfylld var ord hon förstod att lysa upp tillvaron med. Tillslut blev tillvaron så ljus, och plånboken allt mindre tom att hennes lilla verksamhet började bli större. Hennes ork och lust följde samma, ljusare väg. Och en dag i december fick hon det starkaste lysande ljuset i gåva. Ett maffigt projektledaruppdrag.

Vis av att ha vandrat den snåriga vägen helt ensam tänker cheyen “No man is an island”. Och för att fortsätta bli klokare och vassare förstår hon att lära sig skillsen av de vassa. På önskelistan för det nya året skrivs Projektledarkurs med sirliga bokstäver. Cheyen stoppar pappret i ett fint kuvert, skriver “Till Tomten under takåsarna” och återgår till att vandra sin nya, ljusare väg.”
Om jag vann? Jaaaaaaaa 🙂
I nästa blogginlägg berättar jag mer om det spännande projektledaruppdraget som jag och mitt företag två dagar tidigare fick ja på. 2013 blir ett spännande år…

Firarläge med champagne
Firarläge med champagne 🙂

One thought on “Skriva en saga vinna en utbildning

Comments are closed.