Önskelista

Innan jag startade mitt företag för 4 år sedan kände jag inte någon som brukade prata i radio, synas i tv och i tidningar, föreläsa eller skriva böcker. Inte heller någon som hade en blogg och ingen av mina vänner var företagare.

Allt det där var som en annan värld och de där människorna var nog väldigt annorlunda än vad jag var.
En annan division, ett annat skrot och korn liksom. Tänkte jag.

Nu känner jag personer i alla de där kategorierna (och jag själv känner mig bekväm i flera av dem) och de är vanliga människor de också, men de har en drivkraft att vilja göra skillnad samtidigt som de vågar strunta i vad alla ska tycka och tänka om det, eller åtminstone låter det inte hindra dem från att göra det de vill och tror på. Och ingenstans gör de det de gör för att verka/vara märkvärdiga. Något som verkar vara så symptomatiskt att tro där jantelagen råder.

Jag kämpar dagligen mot denna jantelag som har en förmåga att hämma och lägga sordin, att få oss att inte våga göra det vi innerst inne vill av rädsla för vad alla andra skall tycka. När sanningen är att, oavsett om vi gör det vi vill eller låter bli att göra det,  kommer människor alltid tycka saker om oss. Bra saker. “Dåliga” saker. Så det är lika bra att strunta i att använda det som kompass och istället göra det just du verkligen vill. (Så länge det inte skadar andra skall väl tilläggas.)

Och när, om inte på sin födelsedag skall man få göra som man vill!
Så, detta blogginlägg blir min personliga önskelista. Det här vill och önskar jag av hela mitt hjärta. Kanske du kan hjälpa mig att uppfylla någon av mina önskningar? Idag, imorgon eller på sikt. Jag skulle vara dig evigt tacksam, och självklart hjälpa dig med något du behöver.

1. Kollegor Jag älskar att driva företag, men jag älskar också att skapa saker i samverkan med andra. Det finns det inte möjlighet till i mitt företag idag. Därför vill jag nu ha en anställning på ett företag där jag kommer till min rätt, heltid eller deltid. Hittar jag DEN anställningen är  jag beredd att lägga företagandet på hyllan. Jag kan en del kring det här med ehandel och sociala medier. Jag tror mig vara rätt bra på att leda och inspirera andra och jag har jobbar med IT-relaterade frågor sedan 1999. Hållbarhetsfrågor ligger mig också varmt om hjärtat. Mer om mig hittar du på LinkedIn.

2. Skrivuppdrag Att få skriva krönikor, gästbloggsinlägg eller ett avsnitt i en bok skulle kicka igång mig rejält. Jag älskar att skriva och få uttrycka mig. Inom företagande/entreprenörskap, att vara anhörig till en ung Alzheimers-sjuk, att vara miljömedveten, att vara människa, att vara passionerad och bli svedd, ja vad helst som rör sig i mitt, ibland röriga, huvud.

3. Luncha ihop med intressanta människor, möten med personer som skulle utveckla mig (och förhoppningsvis dem). En #luchaihop-lista har jag börjat på, och den kommer att fyllas på stadigt. Du hittar lunchaihop-listan här eller via fliken längst upp till höger.

Mina långsiktiga önskningar och planer håller jag så länge för mig själv – men det enda som är säkert är att jante inte göre sig besvär. Och att mitt allra viktigaste – mina vänner och min familj – mår bra och har kul tillsammans med mig!

Och du, tack för att du valde att läsa ända hit!

One thought on “Önskelista

  1. DarlingExpress

    Jante gör ingen glad så det är lika bra att strunta i Jantelagen och köra på efter eget huvud och för den delen även egen magkänsla.

    Hoppas att dina önskningar blir uppfyllda!

Comments are closed.