Läget är utmärkt?

Vissa dagar bara flyter det och man kan inte riktigt förklara eller sätta fingret på varför. Och det behöver man kanske inte heller, bara stilla och tacksamt konstatera. Värre är det de där dagarna då inget vill sig. Eller. Du har inte rätt känsla. Eller. Du är lite trött. Eller. Du har inte rätt inspiration.

De här dagarna är det så himla lätt att ta till “läget är inte rätt nu”, “jag väntar med det där till sen”, “just nu orkar jag inte”. Och, ibland måste det ju få vara just så – kanske är det läge för en välbehövlig återhämtning, göra lite rutinjobb eller kanske inget alls. Men, låter man denna känsla ta över allt för mycket blir allt för lite gjort.

Som bekant, det allra mesta handlar om tankens kraft. Tänk om man skulle bestämma sig för, åtminstone några av de där dagarna, att “Läget är utmärkt idag” för att…vad det nu är. Oj, vad mycket vi skulle kunna åstadkomma.
Jag har dribblat massor med “hinner inte, orkar inte, väntar lite” – framförallt vad gäller träningen.
Detta trots att jag vet att jag 1. blir piggare av att röra på mig 2. jag orkar mer 3. rensar hjärnan 4. blir av med stel-krämpor osv. osv. Som egenföretagare finns det alltid ännu en timme man kunnat jobba, listan på saker att ta tag i tar aldrig slut och eftersom man jobbar åt sig själv och sin egen inkomst är det mycket svårare att släppa den där att-göra listan. Och därför har jag liksom bestämt att träna, det hinner jag då rakt inte.

Såå feltänkt. Finns det något jag bör prioritera för att orka så är det ju träning. Sent skall syndaren vakna…men nu börjar hon sprattla och ett träningsschema är bestämt, midnattsloppet inbokat och i augusti skall jag vara piggare än någonsin! Basta!

Till sist, lite länkkärlek <3. På twitter skriver ThereseKonstig himla bra inlägg om konsten att leva #livet utan att det blir hurtigt och too much. Hon bloggar också på http://www.esroth.com/. Bra där Therese! Och början till det här inlägget kom via Veckans peptalk på Upphopp.se

3 thoughts on “Läget är utmärkt?

  1. Björn Sennbrink

    Nu när det är inte är snorhalt och iskallt utomhus har jag tagit mig i kragen och börjat promenera i skogen intill. Antingen en promenad direkt på morgonen eller på seneftermiddagen. Gör underverk för egenföretagandet. Inte bara får jag bättre kondition, jag får komma ifrån och blir mer produktiv när jag väl är tillbaka på “jobbet” 😉

  2. passionatewilma Post author

    😉 Det är ju kanon! Och precis så är det ju, produktiviteten går upp som bara den. Winwin på alla fronter 🙂

  3. Jenny Wanselius

    Härligt Wilma! Jag jobbar med att gilla läget och tänka in mer flyt i livet. Träning hjälper ju en att göra det men ack så svårt att klämma in på listan. Räknas det som träning att springa efter sina busiga barn?

Comments are closed.