Jag erkänner, jag citat-knarkar

Visst, det finns infantila, töntiga, putslustiga och klämkäcka citat. Men även kloka, tänkvärda och geniala citat. Jag tänkte bjuda på några av mina favoritcitat.
Citat som peppar mig, inspirerar mig, får mig att tänka efter, känna igen mig. Hoppas någon av dem tilltalar även dig!

Håll tillgodo;

“De dummaste människor jag vet är de som vet allt.”
Malcolm Forbes

(Påminner om det mänskliga i att inte ha koll på allt, att det är i sin ordning och de som hävdar att de gör så antingen ljuger eller försöker blåsa upp sig, kanske dölja ett dåligt självförtroende.)

“Du ska inte tro på allt du tänker”
Klotter

(Älskar den här. Vi har så mycket föreställningar och tankar kring oss själva och andra. Mycket ofta visar det sig inte stämma. Att pröva sina tankar och utmana sina föreställningar gör att vi förhoppningsvis mår bättre och ser världen på ett rättvisare sätt.)

“Det bästa sättet att hämnas på en intellektuell är att vara oförskämt glad.”
Albert Camus

(Får mig att tänka på att det finns en föreställning om att är man glad och sprallig kan man inte vara seriös, kompetent, påläst och professionell. Det är liksom motsatsförhållanden (tror en del åtminstone))

Lycka, det är att vara lycklig; det är inte att få andra att tro att man är det.
Jules Renard

(Ja, tänk om vi skulle flytta fokuset inåt istället? Hinna och våga känna riktig lycka de stunder känslan infinner sig i magen och hjärtat. Istället för att jaga den och triumfera med den låtsade lyckan. Ofta tror vi att “vi blir” lyckliga om vi har en lyckad fasad att visa upp. Det här citatet får mig att påminnas om var fokuset bör ligga.)

Och till sist, något vi sett och hört många gånger – men ack så sant och viktigt att påminnas om;

Var dig själv! Det finns ingen som är bättre på det än du.
Okänd