I am enought

Att styra över sig egen tillvaro och vardag är en stor frihet, men som alltid finns det två sidor av ett mynt, eller flera sidor på en tärning om man så vill. Min baksida av myntet är att det är just jag som sätter ramarna. Jag som med en av mina brister – att inte lyckas vara good enough och snäll mot mig själv – skall lyckas avgöra när det är nog, när jag behöver ta hand om mig själv lite extra och när jag t.ex. skall ta hjälp av andra.

När jag fick länken till den här TED-videon skickad till mig av en vän talade den rätt in i mitt hjärta. Rubriken på föreläsningen är “The power of vulnerability” och Brene Brown berättar bl.a. om hur “förmågan” att visa sårbarhet är en styrka och att vi inte kan bedöva känslor selektivt, det går liksom inte att stänga av de jobbiga känslorna och fortfarande känns de sköna känslorna som glädje. tacksamhet osv.

Som sagt – rätt in i hjärtat!

[ted id=1042]
Det här inlägget handlar väldigt mycket om personlig utveckling, en förutsättning för att växa, utvecklas och att utvecklas med sitt företag. Förutom att ta ha tagit mig utanför min bekvämlighetszon och börjat föreläsa har jag också börjat ta hjälp i en helt annan utsträckning än vad jag gjort tidigare. Av vänner, kollegor i branschen, familjen och så har jag investerat i en alldeles egen coach. För övrigt världens bästa coach – som hjälper mig att flytta fram positionerna och samtidigt vara snäll mot mig.
Jag har också börjat känna mer. Och det känns jättebra, även om det är en hel del smärtsamt*  – för det gör att jag även släpper på en del sköna känslor igen. Och varje dag försöker jag påminna mig om:

I am enough

* En del av mitt smärtsamma just nu är sorgen kring att en av mina närmaste anhöriga långsamt och ovärdigt, i en absolut avskyvärd sjukdom, försvinner bort. Det kanske jag berättar om en annan gång.