Dagarna

(och på en gång får jag en numer välkänd reklam-sägning i huvudet “Det är inte dagarna…”, fungerar ni lika?)

De som har följt mig sedan tidigare vet att jag varit en hängiven (och fattig) ehandlare. Medgrundare till #emeet. Konsult sedan sommaren 2011. I november 2011 blev jag sjuk. Att vara sjuk och egenföretagare är ingen bra idé, jobbet görs inte av någon annan och de sociala trygghetssystemen fungerar inte som man förväntat sig när man är egen (mer om det i ett kommande inlägg).

Jag lyckades på något sätt hålla ehandeln flytande, mycket tack vare vänner och släkt, tills jag fungerade någotsånär normalt igen. I det läget hade jag helt tappat min passion för att driva ehandeln vidare. Förutom att det behövdes massor av tid och ork behövdes dessutom massor av pengar för att ta det till en nivå då det kunde börja ge avkastning. Jag hade inget av det. Jag började så smått smaka på tanken att sälja och enbart koncentrera mig på konsultandet.

I augusti 2012 sålde jag tillslut ehandeln – tyvärr till “fel” person skulle det visa sig.  Efter en och en halv månad gick han i konkurs med sitt bolag och drog med sig min ehandel ned i konkursen.
Häromdagen fick jag frågan av en vän i branchen om jag är arg på honom. Och nej, det är jag faktiskt inte. Trots att jag dessutom förlorade ekonomiskt på affären. Det är inte värt att lägga energin på att vara arg, det drabbar bara mig själv. Dock kan jag känna mig oerhört besviken när jag tänker på det. Anledningen till att jag sålde var ju att det jag byggt upp skulle få leva vidare, planerna lät bra och det kändes fint i magen att andra trodde på idén, att jag skulle få se den fortsätta utvecklas. Nu finns inget av det kvar. Surt. Men överlevbart. Jag har valt att fokusera framåt istället, lägga min energi på nya projekt.

Allt kommer att bli bra

Så, vad gör jag nu? Det korta svaret: konsultar.
Det lite längre svaret: Just nu jobbar jag med vitt skilda saker – något som jag i förra inlägget konstaterade passar mig utmärkt. Jag jobbar med en digital strategi åt en organisation. Jag jobbar med ett gäng småföretagare, vissa behöver hjälp att sätta igång sin närvaro i sociala medier, någon behöver hjälp att utveckla sin ehandel, någon vill ha hjälp att starta upp en ehandel. Jag är projektledare för ett mycket spännande projekt kopplat till platsmarknadsföring och uppbyggnad av en destination.
Dagarna går, i en rasande fart och för varje dag blir jag mer och mer den sprudlande, spralliga och glada Wilma från förr. Det är en oerhörd känsla och ett tillstånd jag kommer att vårda ömt!