Boktips – eller Wilmas att-läsa-i-sommar-lista

Ninaninaninninaanaaa….Wilmas boktips (med helt o-nya böcker):

Egentligen vet jag inte varför sommaren skulle vara den bästa tidpunkten att beta av liggande böcker. Särskilt inte denna sommar då jag jobbar mer än vanligt. Oavsett känns ändå sommaren som den tiden på året då man laddar om, hämtar ny inspiration och kraft inför hösten. Och med just dessa böcker tänkte jag hämta både ny inspiration och kraft – samt troligen en del ideér till höstens arbete.

Snacka snyggt: modern retorik av Elaine Bergqvist

Lyssnade på Elanie på Webbdagarna och tyckte hon var lysande, och har sedan dess (i mars) tänkt att jag måste läsa hennes bok.
Elaine är en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter. Hon var bland annat retorikexpert i Sveriges Television och för Aftonbladet  under valet 2010.

Den globale entreprenören av Richard Branson

Den här boken har jag börjat på två gånger sedan jag fick den i min hand för drygt ett år sedan. Mer än så har jag inte hunnit med.
Branson, som grundat Virgin-gruppen, delar med sig av sina erfarenheter, framgångar och misslyckanden. Hoppas på en inspirerande bok för entreprenörshjärtat. (Länkar till Pocketshop som har en spännande bok-ehandel…)

The Thank You Economy av Gary Vaynerchuck

Vilken inspiratör. Vilket energiknippe. När jag lyssnade på honom under NES (Nordic eCommerce Summit) kändes det som jag höll med om varje ord han sa. Jag köpte naturligtvis boken där och då och har hunnit påbörja de första kapitlen, men i sommar. Dags att läsa ut.

Idéböckerna av Teo och Fredrik Härén

Dessa böcker använder jag nästan dagligen som anteckningsbok för mina tankar, idéer och planer. Trots att jag älskar min Mac, iPhone och alla digitala verktyg vill jag inte släppa papper och penna och sköna anteckningsböcker. Just dessa är till hälften anteckningsbok, till hälften idébok med inspiration och övningar för att öka sin kreativitet.

Idébok
Min kreativitetsbok från interesting.org

Och, naturligtvis hoppas jag klämma några pocketböcker för ren njutnings skull, minst Karin Alvegens nya En sannolik historia.
Vad läser du? Och när läser du som mest?

3 thoughts on “Boktips – eller Wilmas att-läsa-i-sommar-lista

  1. Johan E. Johansson

    Tack för intressanta tips och en rekommendation går ut till andra läsare också; om ni är intresserade av Branson (vilket man borde vara =) så är “Losing my Virginity” en bra första-bok. Innehåller inte så mycket tips-och-tricks eller liknande men är en djup, personlig inblick i Bransons uppväxt och liv som man säkert kan relatera till på ett eller annat vis. Den sätter de andra böckerna i ett annat ljus helt enkelt. Så, den rekommenderar jag =)

Comments are closed.